Història de la ciència com mai te l'han explicada

Formació

  • Història de la ciència com mai te l'han explicada
  • Història de la ciència com mai te l'han explicada

Ciutat: Caldes de Montbui

Lloc: Centre, Ateneu Democràtic i Progressista

De dijous 6 de febrer 2025, 19:00 h a 20:30 h

Veure descripció de l'esdeveniment
La Universitat popular de Caldes de Montbui ofereix la conferència Història de la ciència com mai te l'han explicada, impartida per... Llegir més

La Universitat popular de Caldes de Montbui ofereix la conferència Història de la ciència com mai te l'han explicada, impartida per Ignasi Llorente. Aquesta conferència forma part del projecte Ho parlem a l'ateneu, de la Federació catalana d'ateneus.

“Trepidant, amè i divertit repàs a la història de la ciència on coneixerem anècdotes sorprenents i desconegudes sobre les vides de Newton, Einstein, Hipàtia o Darwin, tot repassant les biografies d’aquestes i altres brillants figures de la història del pensament humà descobrint com van arribar a unes teories revolucionàries.”

Ignasi Llorente i Briones (Barcelona, 16 de novembre de 1973) és un empresari, comunicador, divulgador cientïfic i polític català. Va estudiar medicina a la Universitat Rovira i Virgili. Tot i això, ha dedicat la major part de la seva trajectòria professional a la comunicació i a les TIC.


Col·labora amb diverses entitats, universitats i organitzacions amb conferències i publicacions al voltant del paper que el mètode científic ha de jugar en la nostra societat més enllà del camp estrictament científic. Exemples d'això en són el llibre A la recerca del benestar (Angle, 2012), on exposa la seva recepta per tal que el mètode científic entri en els cercles de presa de decisions polítiques, i el conte infantil Mai no oblidaré el teu nom (Cossetània, 2018), on explica al públic més jove un dels moments més importants de la revolució neolítica. També l'any 2018 va publicar La història de la ciència com mai te l'han explicat (Angle, 2018, tercera edició), on repassa els moments més importants en la història del pensament científic des de l'escola de Tales fins a les principals teories del segle xx.