Finalizado

Vaya... este evento ya ha finalizado, pero te podemos ayudar a estar al día de los próximos eventos si te suscribes a nuestra newsletter. ¡Así podras reservar tu plaza a tiempo y saber qué hacen cerca de ti!

CICLE ELS TRES ARTISTES. JOSEP TOGORES

Culturales

  • CICLE ELS TRES ARTISTES. JOSEP TOGORES

Ciudad: Lloret de Mar

Lugar: Casal de l'Obrera

De jueves 15 febrero 2024, 19:00 h a 21:00 h

Ver descripción del evento
UN CICLE DE CONFERÈNCIES A CÀRREC DE XAVIER ALBERTÍ SOBRE ELS ARTISTES CATALANS VINCULATS A LLORET JOSEP TOGORES (Cerdanyola del Vallès,... Leer más

UN CICLE DE CONFERÈNCIES A CÀRREC DE XAVIER ALBERTÍ SOBRE ELS ARTISTES CATALANS VINCULATS A LLORET 

JOSEP TOGORES (Cerdanyola del Vallès, 1893 - Barcelona 1970)

Josep Togores és un dels pintors més destacats de l’art català de la primera meitat del segle XX.

Després de la Guerra Civil, un cop recuperada la pau, els estiuejants tornen a Lloret. Un d'ells va ser el pintor Josep de Togores que va arribar l'any 1940 per passar l'estiu i li va agradar tant que va tornar els anys següents. Va formar una tertúlia que es reunia a l'últim pis de la Casa Egípcia, llavors un “edifici públic”.En relats d'alguns dels assistents a les reunions, va ser la dècada de 1940 l'edat d'or de la cultura lloretenca amb seu a les golfes de la Casa Egípcia, que havien batejat com L'Ou Ferrat, en al·lusió al Cau Ferrat de Santiago Rusiñol a Sitges, vila en la qual Lloret s'hi emmirallava. Les parets estaven decorades amb els retrats al carbó dels membres i visitants d'aquella sorollosa acadèmia dibuixats per Togores, que ell denominava la “Capella Sixtina” de Lloret.

El biògraf de Togores, Esteve Fàbregas i Barri, descriu així l'ambient d'aquell grup, del que ell formava part, presidit per la formidable personalitat de l'artista: “En el decurs de les animades i divertides nits que vam passar en aquella estança, Togores va dibuixar a les parets, al carbó, de primer impuls i sense esborrar cap traç, el perfil dels qui componíem el grup i d'alguns amics de la societat i del món de l'art de Barcelona que l'anaven a veure; (:::)”

La Casa Egípcia de Lloret de Mar; Montserrat Ferrandis. Revista Sesmond, 2021 (SAMLM)